Tortilla rusakon jauhelihasta

https://www.kettunet.com/tortilla-rusakon-jauhelihasta/
Rusakon jauheliha sopii tähän kuin nenä päähän. Oheisessa reseptissä osa on valmiskastikkeita, mutta niitäkin voi toki tehdä itse. Guacamolen resepti on oma suosikki, siitä tulee aivan hitoksen hyvää ja käy vaikka levitteestä. Itse teen usein tortilloihin salaatin valmiiksi sekoitettuna, ettei kippoja ja kappoja tarvitse niin paljon. Tässä juustokin on kuutioina salaatissa, mutta toki jos haluaa niin sen voi lisätä raasteena kuuman jauhelihan päälle. Salaatinkastikkeena toimi meillä tomaattinen chilikastike.
 
· Rusakon jauhelihaa
· Tortillalettuja
· Taco- tai salsakastike (valmis käy)
· Salaatinkastike
· Guacamole
· Salaatti
· Creme Fraiche
 
Jauheliha
· Paista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. 
 
Cuagamole
· 2 syöntikypsää avokadoa
· 1 tomaatti
· ½ limen mehu
· Reilu tl hunajaa
· Suola
· Pippuri
Murskaa avokadon liha haarukalla muusimaiseksi. Lisää limen mehu ja pieneksi hakkeloitu tomaatti, suola, pippuri ja hunaja. Sekoita tasaiseksi.
 
Salaatti
· Jääsalaattia
· Tomaattia
· Kurkkua
· Punasipulia
· Omenaa
· Sitruunan mehua
· Juustokuutioita
Kuutio omena ja lisää siihen reilusti puristettua sitruunan mehua, se antaa mukavaa kirpeyttä sekä estää omenaa tummumasta. Lisää omena salaatin muihin aineksiin.
 
Paahda tortillalettu kuumalla pannulla molemmin puolin. Älä käytä mikroa, pannulla letusta tulee huomattavasti parempi, rapeampi ja lähes yhtä nopeasti. Lisää letun päälle jauhelihaa ja sen päälle salaattia. Salaatin päälle hieman salaatinkastiketta, sitten guacamole ja tomaattisalsa. Päällisen kruunaa pari teelusikallista Creme Fraichea! Jauhelihaan voi lisätä myös hieman ruokakermaa mikäli haluaa täytteestä kosteamman. Kääri tortilla paketiksi jos pystyt, usein täytteitä tulee liikaa ja kääriminen hankalaa 🙂

 

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.